Χαιρετισμός Δημοτικού Συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. Γιάννη Διάκου στο 9ο Διαδημοτικό Συνέδριο στο Καστελόριζο


Χαιρετίζουμε το συνέδριο εκ μέρους του προέδρου της Π.Ε.Δ.Α κ. Νίκου Σαράντη και ολοκλήρου του Δ.Σ.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Πατούλη Δήμαρχο Αμαρουσίου και Προέδρου του ΕΔΔΥΠΥ για την διοργάνωση του 9ου Συνεδρίου στο Καστελόριζο. Ένα νησί στην ΑΡΧΗ της Ελλάδας, την πύλη της Ανατολής. Με την ευκαιρία αυτή….

υλοποιήσαμε ένα όραμα χιλιάδων ελλήνων για να επισκεφτούμε το πανέμορφο τούτο νησί. Με την ενέργεια του αυτή ξεκαρφώνει την αρνητική εικόνα του μνημονίου, η οποία έχει μείνει σε όλους του έλληνες βαθειά χαραγμένη στο μυαλό τους.
Εδώ από το ακριτικό Καστελλόριζο ,αυτό το πανέμορφο νησί, αλλά και το τόσο παραμελημένο από την κεντρική διοίκηση, εμείς, οι αυτοδιοικητικοί λέμε ναι στην προαγωγή της υγείας, στην πρόληψη των νοσημάτων και στην προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών δράσεων στο πεδίο της υγείας.
Ως μέλος του ΔΣ της ΠΕΔΑ και κυρίως ως πρόεδρος της επιτροπής αλληλεγγύης, ισότητας και κοινωνικής προστασίας θεωρώ ως αποστολή μου τα εξής:
1) Την προαγωγή της σωματικής ευεξίας του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου στην περιοχή δράσης μας.
2) Την προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε όλους τους πολίτες και την παροχή υγείας και πρόνοιας
3) Την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για θέματα υγείας και υγιεινού τρόπου διαβίωσης για την αποφυγή νόσων και λοιπών νοσημάτων.
Γιατί η υγεία είναι για όλους. Το μέλλον δεν έχει χρώμα κομματικό. Η υγεία λοιπόν είναι ο πυρήνας πάνω στον οποίο στηρίζεται το οικοδόμημα της αλληλεγγύης, της ισότητας και της κοινωνικής προστασίας.
Γι’ αυτούς τους λόγους οφείλω να εισηγηθώ δράσεις που προάγουν τη δημόσια υγεία ως αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής.

΄Ετσι λοιπόν η επιτροπή προτείνει:
1) Περαιτέρω ίσες ευκαιρίες εξίσου στα δύο φύλα.
2) Κοινωνική προστασία των ατόμων με ειδικές ανάγκες
3) Πρόληψη των ατυχημάτων των εργατικών
4) Εκπροσώπηση της Αυτοδιοίκησης σε διεθνή φόρα έτσι ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα του τόπου και να εντοπιστούν κοινές συνισταμένες.
Γι όλα αυτά ζητώ την αρωγή όλων έτσι ώστε να γίνουν οι προτάσεις μας απτό αποτέλεσμα.
Από το ακριτικό Καστελόριζο ας υψώσουμε τις φωνές μας κόντρα στην αδιαφορία και τον ισοπεδωτισμό.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση : Κότσικα 4, 104 34 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3646754-6
Fax: 210 3646306
e-mail: info@pedattikis.gr