Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής


Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) είναι ένα συλλογικό σώμα αποτελούμενο από 66 Δήμους μέσα στα όρια της Αττικής αλλά και των νησιών του Αργοσαρωνικού, με τη μορφή του Ν.Π.Ι.Δ.

Η Π.Ε.Δ.Α. διοικείται από 25 μελες Διοικητικό Συμβούλιο.

Πρόεδρος είναι ο κ. Νίκος   Σαράντης, Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού .

Αντιπρόεδρος είναι ο κ.Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι.Ρέντη.

Γενικός Γραμματέας είναι ο κ. Ηρακλής  Γκότσης, Δήμαρχος Νέας  Ιωνίας.

Διευθυντής των υπηρεσιών της Π.Ε.Δ.Α. είναι ο κ. Θεόδωρος Τούντας, Αρχιτέκτων -Μηχανικός

Η Π.Ε.Δ.Α. είναι ένας οργανισμός με διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό. Στα πλαίσια της λειτουργίας της έχουν συγκροτηθεί μόνιμες θεματικές επιτροπές που αποτελούνται από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημάρχους,Δημοτικούς Συμβούλους και υποστηρίζονται επιστημονικά και διοικητικά από τα μέλη του προσωπικού.

Είναι το συνδικαλιστικό, πολιτικό, συντονιστικό και υποστηρικτικό όργανο των Δήμων της Αττικής. Αποφάσεις που σχετίζονται με παραγωγή πολιτικών θέσεων λαμβάνονται στις Γενικές Συνελεύσεις, στα Διοικητικά Συμβούλια και στο ετήσιο Συνέδριο των μελών της. Αντιπροσωπεύεται στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Διατηρεί μια δυναμική σχέση με το Υπουργείο Εσωτερικών και με άλλα αρμόδια Υπουργεία, με προτάσεις, μελέτες και παρεμβάσεις που αφορούν στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και εν γένει το θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έχει αντιπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Αθήνας, υπεύθυνου οργάνου σχεδιασμού για την Μητροπολιτική περιοχή της Πρωτεύουσας, καθώς επίσης και εκπροσώπους  στους οργανισμούς κοινής ωφελείας και σε όλες τις Περιφερειακές Επιτροπές.

Συνεργάζεται με επιστημονικούς φορείς για τη σύνταξη μελετών για θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Ε.Μ.Π. – Πάντειο Πανεπιστήμιο – Τ.Ε.Ε. – Ι.Τ.Α. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. – ΠΕΤΑ κλπ).

Παρέχει διαρκή πληροφόρηση στους ΟΤΑ καθώς και τεχνική, πολιτική, νομική και ηθική υποστήριξη όταν απαιτείται.

Λειτουργεί Γραφείο Ευρωπαϊκών Θεμάτων και υλοποιεί προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικών Φορέων που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Κατεβάστε το σε μορφή pdf

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Αποφασεις της ΠΕΔΑ

KEDKE.GR nea
 • No items

Κατεβάστε το σε μορφή pdf


κατεβάστε το σε μορφή
pdf / ppt/ zipνεα στο χαρτη

  Εγγραφή για newsletter

  Hμερολόγιο

  Φεβρουαρίου 2018
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιαν    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση : Κότσικα 4, 104 34 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3646754-6
Fax: 210 3646306
e-mail: info@pedattikis.gr