Δήμος Βύρωνα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Καραολή Δημητρίου 36-44, Βύρωνας -Τ.Κ.:16233

Τηλέφωνο : 210 7652411

Τηλέφωνο : 210 7662555

Τηλέφωνο : 213 20086600-1

Fax : 210 7669596

Ιστοσελίδα : http://www.dimosbyrona.gr/

Email : grafdim@dimosbyrona.gr

Γρηγόριος Κατωπόδης

Ο δήμαρχος Άκης Κατωπόδης γεννήθηκε στο Μεγανήσι Λευκάδας το 1953 και το 1965 μετακόμισε στο Βύρωνα με την οικογένειά του.

Το 1971 εισάγεται στο Μαθηματικό τμήμα του  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου έρχεται σε επαφή με τις φοιτητικές οργανώσεις και παίρνει μέρος στον  αντιδικτατορικό αγώνα. Το 1973 συμμετέχει στην κατάληψη του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, όπου και  συλλαμβάνεται. Υποχρεώνεται δε να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα κάθε βδομάδα ως επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Το 1976 επιστρέφει στην Αθήνα και εργάζεται σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Το 1984 συμμετέχει ως  μέτοχος στο Μεθοδικό Φροντιστήριο Βύρωνα στο οποίο εργάζεται μέχρι το 1998. Την ίδια περίοδο παντρεύεται την Αντωνία Μήτρου με την οποία αποκτά δύο παιδιά, δύο νέους επιστήμονες, το Θεόδωρο που εργάζεται στο CERN και τον Κωνσταντίνο, φοιτητή στο ΕΜΠ.

Το 1998 διορίζεται ως Εκπαιδευτικός (Μαθηματικός) και υπηρετεί σε πολλά σχολεία της επαρχίας και της Αθήνας. Τα τελευταία σχολικά έτη, παραμένοντας μάχιμος εκπαιδευτικός, υπηρέτησε ως καθηγητής στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, έχοντας ως κυριότερο παράσημο της ζωής του την αγάπη των μαθητών και των γονιών τους.

Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής του θητείας, οι συνάδελφοι του τον τιμούν για την συνδικαλιστική του δράση αναδεικνύοντας τον ως πρόεδρο της Ζ΄ ΕΛΜΕ για 2 συνεχείς θητείες 2011-2013. Το ίδιο διάστημα πρωτοστατεί και συμμετέχει ενεργά στα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης που γίνονται στο σχολείο τις απογευματινές ώρες για μαθητές με οικονομική δυσχέρεια.

Όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις γραμμές κομμάτων της Αριστεράς (ΚΚΕ –ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ – ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής) αναπτύσσει πλούσια κομματική και κινηματική δράση. Από το 1990 έως το 1994 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Βύρωνα με την παράταξη του Δημάρχου, του αείμνηστου Δημήτρη Νικολαΐδη.

Το 2010 αποδέχεται την πρόταση της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» και τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου της. Στις δημοτικές εκλογές του ίδιου χρόνου εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος εκπροσωπώντας τη «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» μαζί με την Ελένη Βασιλοπούλου. Υπηρετεί με πάθος το θεσμό παλεύοντας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον έλεγχο της δημοτικής αρχής και τη διαφάνεια. Καταθέτει συνεχώς θέσεις και προτάσεις για τη λύση προβλημάτων της πόλης και των δημοτών ως μέρος της συλλογικής προσπάθειας της «ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ». Παραμένει ενεργός αγωνιστής στους δρόμους δίπλα στα κινήματα της πόλης και συμμετέχει στην οργάνωση των αγώνων του λαού μας για αξιοπρέπεια και καλύτερη ζωή.

Την ίδια περίοδο, μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες του Βύρωνα ιδρύουν το «Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα», το οποίο σήμερα με δεκάδες εθελοντές διανέμει τρόφιμα – και όχι μόνο- σε εξακόσιες πενήντα (650) οικογένειες του Βύρωνα, κάνοντας πράξη το «κανένας μόνος του στην κρίση».

Η «Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» αναγνωρίζοντας τη συνεχή και αδιάκοπη δράση του, σε συνδυασμό με τις γνώσεις του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον προτείνει για υποψήφιο δήμαρχο του Βύρωνα στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Στις 25 Μαΐου του 2014, ο Άκης Κατωπόδης εκλέγεται δήμαρχος Βύρωνα

Τελευταία νέα

X