Δήμος Αγίου Δημητρίου

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Αγ. Δημητρίου 55, Άγιος Δημήτριος -Τ.Κ.:17343

Τηλέφωνο : 213 2007702-3

Fax : 210 9714303

Ιστοσελίδα : http://www.dad.gr/

Email : dad-may@dad.gr/ androutsou@dad.gr

Μαρία Ανδρούτσου

Η Μαρία Ανδρούτσου γεννήθηκε το 1965 στον Άγιο Δημήτριο, όπου και κατοικεί μόνιμα. Κατάγεται από τη Μεσσηνία και την Αρκαδία.

Είναι παντρεμένη με το Δημήτρη Σκουλίκα και μητέρα δύο παιδιών 16 και 18 ετών.

Ο πατέρας της, Δημήτρης Ανδρούτσος, ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση υπηρετώντας επί σειρά ετών το Δήμο Αγ. Δημητρίου.

Αποφοίτησε το 1982 από το 1ο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε με υποτροφία στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε 10 χρόνια ως καθηγήτρια Φυσικής σε φροντιστήρια Μ.Ε. και από το 1995 εργάζεται στην Εμπορική Τράπεζα.

Το 2005, παράλληλα με την εργασία της, απέκτησε Master από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε επαγγελματικά σεμινάρια σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, ίσων ευκαιριών, καθώς επίσης και σε θέματα τοπικής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης.

Από τα μαθητικά της χρόνια εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στον Ε.ΣΥ.Ν. (Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέων Αγ. Δημητρίου) και αργότερα, ως μέλος του Πνευματικού Κέντρου, συμμετείχε στην ίδρυση της Κοινότητας Νέων.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος το 2002 με το συνδυασμό «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ» του δημάρχου Παντελή Ειρηνάκη.

Τη διετία 2003 – 2005 διετέλεσε Γραμματέας στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Το 2006 επανεκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Από το 1998 συμμετέχει ενεργά στο γονεϊκό κίνημα. Διετέλεσε Πρόεδρος σε συλλόγους γονέων και στην Ένωση Γονέων Αγ. Δημητρίου, ενώ σήμερα είναι εκλεγμένη αντιπρόσωπος στην ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας).

Το 2009 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Β Αθήνας, συγκεντρώνοντας περίπου 13.000 σταυρούς προτίμησης, εκ των οποίων οι 4.200 περίπου στον Άγιο Δημήτριο.

Το 2010 εκλέγεται Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου με το συνδυασμό «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ». Τον Μάιο του 2014 επανεκλέχτηκε δήμαρχος Αγίου Δημητρίου

Τελευταία νέα

X