Δήμος Αχαρνών

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Αθαν.Μπόσδα & Φιλαδελφείας 87, Αχαρνές -Τ.Κ.:13673

Τηλέφωνο : 210 2415453-7

Τηλέφωνο : 210 2415301-2

Fax : 210 2464022

Ιστοσελίδα : http://www.acharnes.gr/

Email : grdhm1@acharnes.gr grdhm3@acharnes.gr mayor@acharnes.gr

Σπυρίδων Βρεττός

Ο Σπυρίδων Βρεττός, του Ιωάννη και της Αικατερίνης Βρεττού, το γένος Κατάρα, γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1976 στις Αχαρνές.

Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο 2ο Δημοτικό Αχαρνών, στο 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών και ολοκλήρωσε την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 1ο Λύκειο Αχαρνών το 1993, καταφέρνοντας να εισαχθεί μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων με πολύ υψηλή σειρά, στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με επιτυχία ενώ ταυτόχρονα αποφοίτησε από την σχολή Constantinou Computer Studies ως προγραμματιστής Η/Υ.

Από το 2000 έως το 2012 εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής και Πληροφορικής, ενώ το 2013 ιδρύει ένα από τα πιο επιτυχημένα εκπαιδευτήρια μέσης εκπαίδευσης στο Κεντρικό Μενίδι, το φροντιστήριο «ΑΛΜΑ». Επιπροσθέτως έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, έχει πραγματοποιήσει μελέτη για το Βόρειο Σέλλας και έχει κατασκευάσει το πρόγραμμα Aurora, το οποίο χρησιμοποιείται από επιστημονικά κέντρα της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Συνεργάστηκε με καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου του, ενώ έχει κάνει παρουσίαση μελέτης σε Πανελλήνιο και σε Παγκόσμιο Συνέδριο Αστρονόμων και δημοσιεύσεις σε έγκριτα, παγκοσμίου φήμης, επιστημονικά Περιοδικά, όπως Astrophysics and Space Science και Journal of Geophysical Research.

Έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 με τον συνδυασμό «Για την πόλη μας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σωτήρη Ντούρο και ήλθε τρίτος με 721 σταυρούς. Διετέλεσε πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου ανέλαβε το δύσκολο έργο της οργάνωσης και διοίκησης ενός νέου Νομικού Προσώπου, με ιδιόμορφο χαρακτήρα, κάτι ξένο μέχρι τότε για την τοπική αυτοδιοίκηση. Τον Ιανουάριο του 2013 ορίζεται Αντιδήμαρχος Οικονομικών όπου παρέμεινε για δέκα μήνες, επιτυγχάνοντας μεταξύ άλλων σημαντικά έργα για το Δήμο όπως την υπαγωγή του Δήμου στο πρόγραμμα εξυγίανσης ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών (από το οποίο ο Δήμος είχε αρχικά απορριφθεί) και την επιχορήγηση του με το ποσό των 23 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πέντε μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 ιδρύει τη Δημοτική παράταξη «ΑχαρΝέων Ελπίδα» και ως επικεφαλής της συμμετέχει στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος και καταλαμβάνει την τρίτη Θέση με ποσοστό 10,97% .

Το 2018 ίδρυσε την ανεξάρτητη παράταξη «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος» με την οποία στις τελευταίες εκλογές κέρδισε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του που έδωσαν την πρωτιά στην παράταξή του στην πρώτη εκλογική διαδικασία και το χρίσμα του Δημάρχου στην επαναληπτική εκλογή.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Τελωνιάτη και έχουν δύο παιδιά. Κατοικούν και εργάζονται στο κέντρο τον Αχαρνών.

Διεκδικητικός, μαχητικός, με όραμα πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια στοχεύοντας να επιτύχει ένα καλύτερο αύριο στην πόλη που γεννήθηκε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά…

Τελευταία νέα

X