Δήμος Αιγάλεω

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Ιερά Οδός 364, Αιγάλεω -Τ.Κ.:12243

Τηλέφωνο : 213 2044800

Fax : 213 5315669

Ιστοσελίδα : http://www.aigaleo.gr/

Email : egaleo@egaleo.com

Δημήτρης Μπίρμπας

Ο δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας γεννήθηκε το 1958 στο Αιγάλεω, είναι τεχνολόγος Γραφικών Τεχνών ΤΕΙ Αθήνας, έχει εργαστεί ως ωρομίσθιος καθηγητής ΤΕΙ σε τομείς πώλησης και διαφήμισης επιχειρήσεων, στον προγραμματισμό παραγωγής του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, ενώ υπήρξε συνιδιοκτήτης χαρτοπωλείου 1987-1990. Σήμερα μετά την διάλυση του ΟΕΔΒ είναι υπάλληλος στο ΥΠΕΠΘ.
Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος (1995-2002, 2009-2014) και αντιδήμαρχος Αιγάλεω στους τομείς αθλητισμού, πρασίνου, πολιτισμού, ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ υπήρξε Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης, αντιπρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου και του ΚΕΚ υποστήριξης γυναικών Δυτικής Αθήνας. Από το 2011 είναι μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CoR) και της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ.

Έχει υπάρξει Εμπειρογνώμονας της ΚΕΔΚΕ, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής και στην επιτροπή Employers Platform του συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CCRE), στην τριμερή ευρωπαϊκή επιτροπή τομεακού κοινωνικού διαλόγου για ΟΤΑ και στην ομάδα στήριξης της ΚΕΔΚΕ σε αντίστοιχες Εθνικές Επιτροπές και Επιτροπές Παρακολούθησης Προγραμμάτων του ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ.
Συμμετείχε ως Εμπειρογνώμονας σε εθνικές και διεθνείς συναντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΑΣΑ, ευρωπαϊκών και εθνικών δικτύων για ζητήματα τοπικής ανάπτυξης, κοινωνικής πολιτικής, απασχόλησης και κοινωνικής οικονομίας, σε φόρουμ διεθνών οργανώσεων (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης – Ερυθρός Σταυρός, ESN, NIRAS κλπ.) για ζητήματα υποστήριξης μεταναστών, προσφύγων, αιτούντων άσυλο. Επίσης στο Εθνικό Συμβούλιο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας.
Δραστηριοποιήθηκε σε επιτροπές και κινήσεις για την προστασία του Ελαιώνα, του Ποικίλου, του όρους Αιγάλεω, του Θριάσιου, των ελεύθερων χώρων.

Είχε ενεργό δράση στο μεταπολιτευτικό μαθητικό κίνημα του Αιγάλεω και στο σπουδαστικό κίνημα, στις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ενώ από το 1980 ήταν ανένταχτος με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα.
Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ (1996-2010) και του ΣΥΡΙΖΑ (2012-σήμερα), μέλος της γραμματείας στα τμήματα Αυτοδιοίκησης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Τελευταία νέα

X