Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Λ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη - Τ.Κ.:16452

Τηλέφωνο : 213 2018700

Fax : 210 9927024, 210 9902045

Ιστοσελίδα : http://www.elliniko-argyroupoli.gr/

Email : secretary@elliniko-argyroupoli.gr

Γιάννης Κωνσταντάτος

O δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη και κατάγεται από την Κεφαλονιά.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε), και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (Master) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Business Administration) από το Πανεπιστήμιο University of Durham της Μεγ. Βρετανίας.

Έχει εργαστεί ως στέλεχος και σύμβουλος σε μεγάλες Εταιρίες και Οργανισμούς, όπως το «Βρετανικό Συμβούλιο» Αθήνας (1995-1998), η Γενική Μεταλλουργική Βιομηχανία «ΛΑΡΚΟ» (2003) κ.α. Διετέλεσε συνεργάτης και σύμβουλος πολλών πολιτικών προσώπων, εταιριών κ.α. Υπήρξε ειδικός αρθρογράφος σε έντυπα και εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας.

Την περίοδο 2002-2006 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αργυρούπολης,  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αργυρούπολης και Πρόεδρος του «Συλλόγου Κεφαλονιτών Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων». Την περίοδο 2007-2008 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού , όπου, μεταξύ άλλων, δημιούργησε και καθιέρωσε τον πολύ επιτυχημένο ετήσιο πολιτιστικό θεσμό του τριήμερου «Φεστιβάλ των Νέων (Youth Festival)».Το 2010 ίδρυσε την παράταξη  «Αγώνας για το Μέλλον» με την συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων και κατέλαβε τη 2η θέση στις δημοτικές εκλογές του ιδίου έτους, από όπου άσκησε με συνέπεια τα καθήκοντά του, ως επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.Το 2012 εκλέχτηκε  ομόφωνα Πρόεδρος της «Ενωμένης Πόλης», της νέας μεγάλης ανεξάρτητης παράταξης που γεννήθηκε από την ενοποίηση των πρώην παρατάξεων «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση» και το 2014 εκλέχτηκε Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Είναι παντρεμένος με την Χρυσούλα Βασιλοπούλου με την οποία έχουν δύο γιούς.

Τελευταία νέα

X