Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Μαραθωνοδρόμου 95, Ψυχικό - Τ.Κ.:15452

Τηλέφωνο : 213 6794000

Fax : 213 6726081

Ιστοσελίδα : http://www.psychiko.gov.gr/

Email : psychiko@otenet.gr

Παντελής Ξυριδάκης

Ο Παντελής Ξυριδάκης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και κατοικεί στο Ψυχικό από το 1970.

Αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη το 1978 και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Richmond στο Λονδίνο, με αντικείμενο τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ασχολήθηκε επαγγελματικά με τις επιχειρήσεις.

Ανέλαβε τη διοίκηση των οικογενειακών επιχειρήσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται αλυσίδα καταστημάτων εμπορίας ηλεκτρικών ειδών και αντιπροσωπείες συσκευών ήχου και εικόνας. Παράλληλα, δημιούργησε νέες επιχειρήσεις με αντικείμενο την εισαγωγή χρωμάτων και πρώτων υλών.

Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια ασχολείται ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας αναλάβει μια σειρά από σημαντικές αρμοδιότητες, σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο.

Το 1999 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της Δημοτικής Αναπτυξιακής Επιχείρησης Ψυχικού (ΔΑΕΨ). Αξιοποιώντας τις γνώσεις και την επαγγελματική του πείρα, συνέβαλε στην υλοποίηση σημαντικών έργων, που αναβάθμισαν την καθημερινότητα των πολιτών του Ψυχικού.

Το 2002 εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Ψυχικού, με το Συνδυασμό «Δημοτική Συνείδηση» με επικεφαλής τον Κρίτο Νεόφυτο. Επανεξελέγη το 2006, με τον ίδιο Συνδυασμό και επικεφαλής την Ειρήνη Κατσαρού.

Από το 2003 έως το 2010, ήταν Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δήμαρχος Ψυχικού, με αρμοδιότητες κυρίως στους τομείς των τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών.

Με συνεπή και συστηματική εργασία, συνέβαλε ώστε ο Δήμος Ψυχικού να γίνει ένας εύρωστος δήμος, με πλεονασματικό ισοζύγιο από το 2002 μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ψυχικού (ΔΗΚΕΨ) ήταν υπεύθυνος για το Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, τη Δημοτική Πινακοθήκη, τα Εικαστικά Εργαστήρια, τα Δημοτικά Ιατρεία και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη Δήμαρχος στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Ο Παντελής Ξυριδάκης, έχει αναπτύξει σημαντική παρουσία σε μια σειρά από αυτοδιοικητικούς φορείς και οργανώσεις πανελλαδικής εμβέλειας.

Από το 2007 έως το 2010 ήταν Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαδημοτικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (Ε.Δ.Ε.Χ.Υ.)

Επίσης, είναι από τα πρώτα μέλη και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου των 21 ΟΤΑ Βορειοανατολικής Αττικής. Ο Σύνδεσμος είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού για την αειφόρο ανάπτυξη και την εφαρμογή της Habitat Agenda, που δίνει έμφαση στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη βιώσιμη ανάπτυξη των οικισμών.

Ως μέλος της τοπικής κοινωνίας του Ψυχικού, έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα. Από το 1999 έως το 2010 ήταν Αντιπρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Ψυχικού, ενώ συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τη δράση πολυάριθμων κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων.

Είναι παντρεμένος από το 1991 με τη Χαρά Λυμπεροπούλου και έχει ένα γιό, το Γιάννη.

Τελευταία νέα

X