Δήμος Γλυφάδας

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Άλσους 15, Γλυφάδα-Τ.Κ.:16675

Τηλέφωνο : 213 2025200

Fax : 210 8942987

Ιστοσελίδα : http://www.glyfada.gr/

Email : grammateia@glyfada.gr

Γιώργος Παπανικολάου

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1977 και μεγάλωσε σε μια πολύτεκνη οικογένεια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου παράλληλα με τις σπουδές του ανέπτυξε έντονη ενασχόληση με τα κοινά, εκπροσωπώντας τους συμφοιτητές του στα όργανα συνδιοίκησης του Τμήματος Νομικής και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πολιτική δράση στα φοιτητικά του χρόνια ολοκληρώθηκε με τη θητεία του ως γραμματέας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ.

Απέκτησε μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο της Νομικής Αθηνών και είναι μάχιμος δικηγόρος.Το καλοκαίρι του 2011  παρακολούθησε επιτυχώς εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών στο πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ με τίτλο «Senior Managers in Government».

Το καλοκαίρι του 2004, σε ηλικία 27 ετών, εξελέγη στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ και το 2007, τα μέλη της οργάνωσης, από όλη τη χώρα, τον εξέλεξαν εκ νέου στην ηγεσία της

Τον Ιούνιο του 2009 εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Ως ευρωβουλευτής υπήρξε μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών «Πολιτισμού και Παιδείας» (CULT) και «Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων» (LIBE), στην οποία το 2013 εκλέχτηκε από τους συναδέλφους του ως συντονιστής για την ομάδα του ΕΛΚ. Επίσης, είναι αντιπρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.-Χιλής και μέλος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ευρώπης-Λατινικής Αμερικής (EUROLAT).

Στο πλαίσιο αυτών των αρμοδιοτήτων από το 2009 μέχρι σήμερα έδωσα μεγάλη έμφαση σε ζητήματα που αφορούν στη μετανάστευση, την αντιμετώπιση της ανεργίας (ιδίως των νέων), την εκπαίδευση, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Παράλληλα, με πλήθος κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και πρωτοβουλιών του άσκησε πίεση τόσο προς την Κομισιόν, όσο και προς την ελληνική κυβέρνηση, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας μας.

Τον Μάιο του 2014 εξελέγη δήμαρχος Γλυφάδας

Τελευταία νέα

X