Δήμος Ηρακλείου

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Στ.Καραγίωργη 2, Ηράκλειο - Τ.Κ.:14121

Τηλέφωνο : 210 2000100

Fax : 210 2716637

Ιστοσελίδα : http://www.iraklio.gr/

Email : dimiraklio@iraklio.gr

Νίκος Μπάμπαλος

Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο, όπου κατοικεί μόνιμα.

Από το 1977, ως φοιτητής στο Νομικό  Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε ενεργά μέσα  από το Σύλλογο Φοιτητών στις  προσπάθειες για  καλύτερη Παιδεία, σύγχρονο και αναβαθμισμένο Πανεπιστήμιο.

Το 1985 έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έκτοτε ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου.

Το 1990 συμμετείχε για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές και  εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος. Επανεκλέχτηκε το 1994 και στις εκλογές του 1998 και 2002 οι πολίτες του Ηρακλείου  τον τίμησαν και πάλι με την ψήφο τους, εκλέγοντας τον πρώτο Δημοτικό  Σύμβουλο.

Το 2004 αποχώρησε από την παράταξη της «Δημοκρατικής Συνεργασίας»  μετά από διαφωνίες και επανειλημμένες ρήξεις  με  τον  επικεφαλής της, για κορυφαία ζητήματα στρατηγικής και ανάπτυξης της Πόλης.

Στις αρχές του 2005 ίδρυσε τον Όμιλο Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού ΑΡΑΚΛΙ.

Συμμετείχε ενεργά σε αθλητικούς συλλόγους, εθνικοτοπικούς συνδέσμους, στην ομάδα φιλόζωων πολιτών , σε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, ώστε μέσα από κοινές δράσεις και συλλογικότητα να δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις και όροι στην τοπική κοινωνία.

Στις 5 Οκτωβρίου 2005 σε δημόσια πανηγυρική εκδήλωση, ανακοίνωσε την ίδρυση της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ».

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 κατέλαβε την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των συμπολιτών του, αλλά και δημόσια αναγνώριση και αποδοχή της προσπάθειας για την κατάθεση διαφορετικού πολιτικού λόγου και συμπεριφοράς στα τοπικά πράγματα.

Έκτοτε από τη θέση της Αντιπολίτευσης ασκώντας εποικοδομητική και ουσιαστική αντιπολίτευση, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους – συνεργάτες, συμμετείχε και αγωνιζόταν ενεργά για  την επίλυση των  προβλημάτων των Πολιτών και του Δήμου.

Στις εκλογές του 2014 έλαβε μέρος για τρίτη φορά ως ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος, χωρίς κανένα κομματικό χρίσμα και εξελέγει στον Β΄γύρο των Δημοτικών εκλογών, Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής με ποσοστό 51,90%.

Είναι παντρεμένος με τη Ρεγγίνα Καλύμνιου και έχει δύο παιδιά, το Γιώργο και τον Χαράλαμπο, φοιτητές της Νομικής Αθηνών.

Τελευταία νέα

X