Δήμος Κυθήρων

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Κύθηρα - Τ.Κ.:80100

Τηλέφωνο : 27360 31213

Fax : 27360 31919

Ιστοσελίδα : http://www.kythira.gr/greek.htm

Email : kythira@otenet.gr

Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης

Ο δήμαρχος Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκές Σπουδές (Πτυχίο, University of Hertfordshire), Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (Πτυχίο, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών), ενώ έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση «Ευρωπαϊκή Ένωση και Αναπτυσσόμενες Χώρες» (Β’ Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών). Από το 2013 έχει ενταχθεί στο Μεταπτυχιακό Τμήμα «Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών.
Εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού ως διοικητικός υπεύθυνος των Επιστημονικών Επιτροπών για τα μεγάλα αρχαιολογικά έργα του Ηρωδείου, της Κνωσού, του Μυστρά, της Αρκαδίας, της Αχαΐας και της Νικόπολης στην Πρέβεζα, στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ως εκπαιδευτής στα ΚΕΚ δημοσίων Νοσοκομείων, στο Δήμο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στο γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου καθώς και στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης και τη Δημοτική Επιχείρηση Επικοινωνίας, στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ως Σύμβουλος του Προέδρου σε θέματα νησιωτικής πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή ως ιδιώτης συνεργάτης.

Έχει πραγματοποιήσει σπουδές μουσικής(Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής) στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Το 2005 υπήρξε συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Αστικής Μη ΚερδοσκοπικήςΕταιρείας «Ευτέρπη», που διέγραψε μια αξιόλογη παρουσία στο χώρο της παράδοσης και του πολιτισμού, ενώ επανεξέδωσε και για μικρό χρονικό διάστημα το περιοδικό «ΠΑΡΑΔΟΣΗ» (έτος πρώτης έκδοσης 1977) του αείμνηστου Ιωάννη Χατζηφώτη, στο οποίο υπήρξε Αρχισυντάκτης. Έχει την οργάνωση και διοικητική εποπτεία έκδοσης του ψηφιακού δίσκου (CD) Βυζαντινής Μουσικής «Στρατιώται Ιησού Χριστού» του χορού ψαλτών «Ιεροί Μελωδοί», που κυκλοφορεί από την EMI.
Από το 2010 είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής ΕγχωρίουΠεριουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων (θεσμού αυτοδιοίκησης μοναδικού στην Ελλάδα), ενώ το 2012 ορίστηκε ομόφωνα Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής. Στις 27/03/2013 ανέλαβε Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, θέση που υπηρέτησε μέχρι την 25/8/2014.

Στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εξελέγη Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων

Είναι αρραβωνιασμένος με την Αγγελική Σγούρου από τη Ζάκυνθο και διαμένει μόνιμα στα Κύθηρα.

Τελευταία νέα

X