Δήμος Λαυρεωτικής

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Κουντουριώτου 1, Λαύριο - Τ.Κ.:19500

Τηλέφωνο : 22923 20102

Fax : 22920 22413

Ιστοσελίδα : http://www.lavreotiki.gr/

Email : dhmarxos@lavrio.gr

Δημήτρης Λουκάς

Ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς γεννήθηκε το 1961 στο Λαύριο, όπου διαμένει μόνιμα.

Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησε στο στρατό ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός. Εργάστηκε επί μια εικοσαετία στο 3ο Δημοτικό Σχολείο του Λαυρίου. Μάλιστα, κατά τα τρία τελευταία χρόνια υπήρξε Διευθυντής του Σχολείου.

Με τη διπλή ιδιότητα του παιδαγωγού και του διευθυντή ενθάρρυνε δημιουργικές πρωτοβουλίες των μαθητών με αποκορύφωμα τη δημιουργία Σχολικού Συνεταιρισμού.Για τους συγκεκριμένους αγώνες, τιμήθηκε από τους συναδέλφους του με τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου των Δασκάλων «Κώστας Σωτηρίου» για μία τριετία.Ήταν και εξακολουθεί να είναι μέλος πολλών οικολογικών οργανώσεων και εθελοντής για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Ως δάσκαλος ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και πάλεψε για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και για τα δικαιώματα του κλάδου των εκπαιδευτικών.Συμμετείχε στη Νομαρχιακή Επιτροπή, καθώς και στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Λαυρεωτικής.

Διεκδίκησε για πρώτη φορά το αξίωμα του Δημάρχου το 2002, όπου κατάφερε να εκλεγεί. Το ίδιο επανέλαβε τέσσερα χρόνια μετά, το 2006, οπότε και εξελέγη για δεύτερη τετραετία δήμαρχος και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Είναι παντρεμένος με τη Φωτεινή Κουλουριώτη, δασκάλα και έχουν δύο γιούς.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Λαυρεωτικής.

Τελευταία νέα

X