Δήμος Μαραθώνος

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Oινόης 6, Μαραθώνας - Τ.Κ.:19007

Τηλέφωνο : 22940 67777

Fax : 22940 67909

Ιστοσελίδα : http://www.marathon.gr/

Email : info@marathon.gr

Ηλίας Ψινάκης

Ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1958

Φοίτησε στην Λεόντειο Σχολή και σπούδασε International Business και International Marketing σε πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ. Κατέχει Master και στους δύο αυτούς τομείς.

Η πολιτική του δράση άρχισε με την εκλογή του ως Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών στο πλευρό του Νικήτα Κακλαμάνη. Εξελέγη πρώτος σε ψήφους ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους όλων των συνδυασμών κι εργάστηκε ενεργά για την προώθηση της εικόνας της Αθήνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα ανέλαβε την πρωτοβουλία και τη στήριξη της ενέργειας «Για ένα πιάτο φαϊ», σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την μη κυβερνητική οργάνωση «Αποστολή». Μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας, χιλιάδες πολίτες κάλυψαν και καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε φαγητό. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη στηριχθεί από δεκάδες σημαντικές προσωπικότητες στην Ελλάδα αλλά καί το εξωτερικό, ενώ στα άμεσα σχέδια του Δημάρχου Μαραθώνα είναι η επέκταση της και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου υπάρχει ανάγκη.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαίου 2014, ο Ηλίας Ψηνάκης ηγήθηκε του συνδυασμού «Πολίτες», ως υποψήφιος στο Δήμο Μαραθώνα, στην περιοχή όπου έχει επιλέξει να κατοικεί μόνιμα τις τελευταίες δύο δεκαετίες και εκλέχτηκε δήμαρχος.

Στη μέχρι σήμερα ζωή του έχει γνωρίσει και συναναστραφεί με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα των γραμμάτων και των τεχνών του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας.
Μερικοί μόνο από αυτούς είναι: Andy Warhol, Alighiero Boetti, Franco Zeffirelli, Μελίνα Μερκούρη, Μάνος Ελευθερίου, Γιάννης Τσαρούχης, Ειρήνη Παππά, Βασίλης Φωτόπουλος, Αλίκη Βουγιουκλάκη και άλλοι.

Τελευταία νέα

X