Δήμος Περιστερίου

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Πλ. Δημοκρατίας, Περιστέρι - Τ.Κ.:12134

Τηλέφωνο : 210 5701000

Τηλέφωνο : 210 5701033

Fax : 210 5758555

Ιστοσελίδα : http://www.peristeri.gr/

Email : mayor@peristeri.gr, mayor1@peristeri.gr

Ανδρέας Παχατουρίδης

Δήμαρχος

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης αποτελεί γόνο προσφυγικής οικογένειας, η οποία εγκαταστάθηκε και συνδέθηκε με τον τόπο του Περιστερίου από το έτος 1922, όταν το Περιστέρι ήταν ακόμη συνοικισμός της πόλεως των Αθηνών. Οι ρίζες που τον συνδέουν με τούτη την πόλη είναι πολύ βαθιές και οι δεσμοί άρρηκτοι.

Ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης εξελέγη ως Δήμαρχος του Περιστερίου, για πρώτη φορά το έτος 2002. Το 2006επανεκλέχθηκε Δήμαρχος από την 1η Κυριακή, με ποσοστό ρεκόρ, για τους τέσσερις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, 47%.
Το 2010επανεκλέχθηκε Δήμαρχος για 3η φορά με ποσοστό ρεκόρ 66%, κατακτώντας την πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο και επανεκλέχτηκε τον Μάιο του 2014.

Χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως από τα στοιχεία του δυναμισμού, του εκσυγχρονισμού και της δημιουργικής πορείας για τον τόπο του.

Ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ως Δημάρχου, και σε συνεργασία με τους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνον, δρομολόγησε τα μεγάλα για τον τόπο του έργα υποδομής.Σημαντικά έργα, όπως:

1. Το νέο Πολυδύναμο Δημαρχείο του Περιστερίου, το πιο σύγχρονο της Ελλάδας και παράλληλα το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στην ιστορία της πόλης, το οποίο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.
Το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο στο Περιστέρι, που εκτός των συνηθισμένων χώρων ενός Δημαρχείου του 21ου αιώνα, περιλαμβάνει αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων και συναυλιών, θέατρο, συνεδριακούς χώρους, υπόγειους χώρους στάθμευσης και πολλούς άλλους χώρους δράσης και έκφρασης των δημοτών.

2. Μεγάλα αθλητικά έργα και αξιόλογες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως δεκάδες στάδια, γήπεδα, ανοιχτά και κλειστά γυμναστήρια και κολυμβητήρια.

3. Ριζική αναδιαμόρφωση και δημιουργία πλέον των 76 πλατειών και παιδικών χαρών βάσει ευρωπαϊκών προτύπων και προδιαγραφών.

4. Το Θέατρο Πολιτών, ένα υπέροχο θέατρο που παραδόθηκε στους δημότες της πόλης και τον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο, εντός και εκτός δήμου.

5. Η μοναδική πόλη-δήμος στο λεκανοπέδιο της Αττικής, που σε διάστημα μερικών μηνών, θα διαθέτει τρεις σταθμούς ΜΕΤΡΟ.

6. Επίσης, ολοκληρώθηκε το πρώτο νοσοκομείο ημέρας, το πιο σύγχρονο Αστικού Τύπου Κέντρο Υγείας.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης έχει αναπτύξει έντονη δράση στο χώρο του αθλητισμού και της νεολαίας, έχει δε τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση (χρυσό άστρο) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (AIBA).

Υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων, ο κ. Παχατουρίδης με δεδηλωμένο και εμφανές ανθρωπιστικό ενδιαφέρον και προβεβλημένες ευαισθησίες, ιδιαίτερα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, προσέφερε σημαντικό έργο κοινωνικής δράσης εντός και εκτός των ορίων της πόλης του και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τέλος,συμμετέχει στο Παγκόσμιο Forum «Δήμαρχοι για την Ειρήνη» που αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα και πρωτοβουλία για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό, όπου προτάθηκε και εκλέχτηκε γραμματέας της αντίστοιχης επιτροπής.

Τελευταία νέα

X