Δήμος Σαρωνικού

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Αθηνών & Ρήγα Φεραίου, Καλύβια Θορικού - Τ.Κ.:19010

Τηλέφωνο : 22993 20300

Fax : 22990 48653

Ιστοσελίδα : http://www.saronikoscity.gr/

Email : dkalivia@otenet.gr

Γιώργος Σωφρόνης

Ο δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης γεννήθηκε το 1978 στο Λαγονήσι του Δήμου Καλυβίων Θορικού Αττικής όπου και μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει μέχρι σήμερα μαζί με την οικογένειά του.

Σπούδασε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (DereeCollege) όπου και απέκτησε το πτυχίο του στις Οικονομικές Επιστήμες.

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα διατηρώντας την οικογενειακή επιχείρηση στη Γαλάζια Ακτή.

Η ενασχόληση του με τα κοινά είναι μακροχρόνια. Το 2006 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καλυβίων και το 2009 εκτέλεσε καθήκοντα Αντιδημάρχου Οικονομικών, Τεχνικής Υπηρεσίας , Πολιτικής Προστασίας καθώς και Αναπληρωτή Δημάρχου.

Το 2011 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σαρωνικού και διετέλεσε Αντιδήμαρχος (2011-2012) στους τομείς των Οικονομικών, της Διαύγειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς επίσης και της Πολιτικής Προστασίας.

Από το 2013 έως και το Μάιο του 2014 διετέλεσε Υπεύθυνος Οικονομικών του Δήμου Σαρωνικού.

Επιπρόσθετα διατέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών 2013-2014 και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

Στις επιπρόσθετες δράσεις του ανήκει η ίδρυση, το 2009, Εθελοντικής ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυβίων και τώρα Σαρωνικού, της οποίας είναι υπεύθυνος έως και σήμερα.

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα NARPIMED(NaturalRiskPreventioninMediterraneanCountries) και INCA(Πρόληψη κινδύνων και μείωση των απωλειών με την ενσωμάτωση δομικών και μη μέτρων και δράσεων). Υπήρξε ακόμη ομιλητής στις συναντήσεις των ανωτέρω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Reg.MolliseIT- CataniaIT– GranadaS) και υπεύθυνος οργάνωσης της Ευρωπαϊκής συνάντησης – άσκησης εκκένωσης του Δημαρχιακού Μεγάρου Καλυβίων, με συμμετοχές από Ιταλία, Ισπανία, Αλγερία, Τουρκία και Ελλάδα.

Επιπλέον, είναι Αντιπρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου «Γαλάζια Ακτή», ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του σκακιστικού ομίλου Καλυβίων «Γαλάζια Ακτή» αλλά και συντάκτης της τοπικής εφημερίδας «Σαρωνικός Εν Πλω».

Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Μυκονιάτη-Σωφρόνη και έχουν δυο παιδιά, τον Βασίλη και την Αλεξάνδρα.

Τελευταία νέα

X