Μια καλή ευκαιρία σε Ελληνες συγγραφείς, μεταφραστές της ελληνικής λογοτεχνίας, αλλά και σε ελληνιστές του εξωτερικού, να συζητήσουν διεξοδικά και να αναζητήσουν τρόπους και πρακτικές που θα διευρύνουν την απήχηση της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας διεθνώς, προσφέρει η ημερίδα «Το παρόν και το μέλλον της ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό», που θα πραγματοποιηθεί στις 8/3 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 160 και Π. Ράλλη) από τις 10.30 έως τις 18.00.
Στην ημερίδα, που διοργανώνουν η «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων και το λογοτεχνικό περιοδικό Literature, θα πάρουν μέρος 25 ελληνιστές και μεταφραστές από 22 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο, συγγραφείς που το έργο τους έχει ήδη μια πορεία στο εξωτερικό, πανεπιστημιακοί και θεσμικοί παράγοντες.
Η αρχαία Ελλάδα εικονογραφημένη
Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, περισσότερες από 300 φωτογραφίες και τρία κεφάλαια, η Αυγή των Ελλήνων (6000-1177 π.Χ.), η Ακμή των Ελλήνων (1177-508 π.Χ.) και το Απόγειο της δόξας (508-323 π.Χ.), η Ντάιαν Χάρις Κλάιν στην έκδοση με τίτλο «Οι αρχαίοι Ελληνες» φωτίζει την ιστορία και τους μύθους των αρχαίων Ελλήνων.
Βασισμένο στη σειρά ντοκιμαντέρ «The Greeks» του National Geographic, το έργο της καθηγήτριας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον περιέχει κατατοπιστικούς χάρτες, αποτυπώνοντας την ακμή και την τεράστια επίδραση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.
Παρουσιάζει θέματα όπως η μητριαρχική κοινωνία των Μινωιτών και οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες καθώς και τα πρώιμα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως οι μηχανισμοί ψηφοφορίας και οι κλεψύδρες.
Το βιβλίο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.